TehnologieIn decursul a 120 de ani de existenta, din minele de sare “Artyomsol” s-au extras, s-au prelucrat si s-au comercializat catre consumatori peste 200 milioane tone de sare. Sarea reprezinta un mineral vital, utilizat in cantitati mari in diverse domenii ale industriei. Daca ne imaginam toata sarea extrasa, care a fost construita intr-o forma de piramida, atunci o astfel de structura cu o inaltime de 500 m ar depasi renumita piramida Cheops, in inaltime de 3 ori si in volum de 38 de ori.

Cele cinci saline ce apartin intreprinderii Artyomsol pot asigura o extragere, preparare si livrare anuala de sare in cantitati ce pot depasi 7 milioane de tone.Rezervele zacamantului de sare din Artyomovsk, care ocupa o suprafata totala de 170 km2, vor fi suficiente pentru mii de ani. Doar 1 % din acest zacamant a fost utilizat in decursul a 300 ani de exploatare (luand in considerare o metoda mai veche de extragere a sarii ).

Din cateva saline ce se afla in vecinatatea orasului Soledar, noua din acestea sunt de interes comercial. Grosimea stratului de sare al salinei Bryantsevskiy, in care momentan se fac exploatari, are in inaltime 45 metri si este situata la o adancime de peste 200 metri.

Reteaua dezvoltata de comunicatii asigura contacte permanente cu furnizori de materie prima si cu consumatori de sare. In Ucraina si in tarile CSI sunt peste 50 000 de cumparatori pe scara larga ale acestor produse. De asemenea, diverse sortimente de sare, productie “Artyomsol”, sunt foarte solicitate in tarile Baltice si in Europa de Vest. Calitatea foarte buna a sarii este apreciata si in tari ca Ungaria, Cehia, Slovacia, Romania, Polonia, Iugoslavia, Serbia, SUA si Africa.

 

Copyright © 2018 MONDISALT Holding. Toate drepturile rezervate.